Gluténmentes, tej-, tojásmentes répatorta mindenkinek!
Hozzávalók:
150 g darált mandula
50g darált dió
1 tk. szódabikarbóna
200 g reszelt répa
180 g növényi tej
150 g datolya
szerecsendió, fahéj, szegfűszeg, citrom héja reszelve
2 tk. datolya vagy agave szirup
2 tk. almaecet
1 ek. útifűmaghéj
100 g növényi krémsajt v laktózmentes mascarpone
2 tk. agavé szirup
Keverjük össze a szilárd hozzávalókat (dió, mandula, szódabikarbóna). Tegyük külön turmixba a növényi tejet, datolyát, citromhéjat, fűszereket, szirupot, almaecetet, útifűmaghéjat és turmixoljuk össze. Ezután a reszelt répát, a száraz hozzávalókat és a turmixolt összetevőket keverjük össze alaposan és tegyük egy sütőpapírral kibélelt formába. (A datolya fajtája nagyban befolyásolhatja a massza sűrűségét, így előfordulhat, hogy több növényi tejet kell majd hozzáadni!) Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeverésen süssük 60 percig.
A tetejére való krémhez keverjük össze a krémsajtot a sziruppal, reszeljünk bele citromhéjat, majd kenjük a kihűlt sütemény tetejére. Jó étvágyat hozzá!
A maratonra dupla adaggal készültem :)!