Szolgáltatások

Konzultáció

45 perces szabad beszélgetés, ahol csak Rád figyelek! Felteheted a kérdéseidet, tanácsokat kérhetsz. Célmeghatározás, a múlt feltérképezése, a jelen állapot átbeszélése és a jövő tervezése itt kezdődik.

Komplex állapotfelmérés és B-SWOT analízis + elemzés

Tested fizikai állapotának, funkcionális működésének felmérése ízületről-ízületre, neuromuscularis kapcsolataid feltérképezése, a meglévő diszbalanszok, asszimetriák kiszűrése, az egyes izomcsoportok állapotának megismerése a cél. Fittségi tesztek a kondicionális állapot felmérésére. Méréseket végzek a korrekt és pontos kiinduló állapot rögzítéséhez. Egy részletes kérdőívet töltünk ki az életmódbeli szokásaidról, egészségi állapotodról; esetleges sérüléseidről, műtétekről, betegségekről, fizikai aktivitásodról, sporttevékenységedről, táplálkozási szokásairól, múltról és jelenről.

A jövőbeni cél feltérképezése, az ehhez szükséges inputok felmérése következik ezután.

A felmértek alapján elemzés készítése, a cél pontos definiálása, az „út” meghatározása lépésről-lépésre, edzéstervezés, életmód tanácsadás, rendszer felállítása, és kezdődhet a munka.

Táplálkozási tanácsadás

Az egészség alapja a megfelelő táplálkozás és a rendszeres testmozgás és a helyes életmód együttese. Ez azt jelenti, hogy hasznos tápanyagokban gazdag ételeket kell ennünk jókor és jó mennyiségben, rendszeresen kell – terhelhetőségünkhöz mért és a fejlődésünket szolgáló – sporttevékenységet végeznünk, és emellett támogatnunk kell energiatermelő folyamatainkat a megfelelő légzés, alvás, regenerálódás és egyéb tényezők segítségével.

Akkor lesznek igazán látványos, figyelemreméltó eredményeink edzéscéljaink megvalósításában (fogyás, zsírégetés, alakformálás), ha étkezési szokásaink, s ezen keresztül teljes életmódunk ehhez igazodik. Hiába sportolunk hetente többször – akár sportedző vagy személyi edző segítségével -, nem lesz látványos a változás, ha napközben folyamatosan rágcsálunk, cukros üdítőket, tejeskávékat iszogatunk, este pedig jól bevacsorázunk.

A cél nem a megismételt, sikertelen és jojó hatású fogyókúrák tiszavirág-életű sikerélménye, hanem a táplálkozás helyes alapelveinek megismerése és elsajátítása, s alkalmazásával az egészséges belső és a formás külső elérése és megtartása.

Ahhoz, hogy helytelen étkezési szokásainkon, életmódunkon változtatni tudjunk, tudatosítanunk kell a célt, és meghozni az elhatározást! Csak úgy tudunk kitartani a csábításoktól nem mentes úton, ha pontosan tudjuk, mit, miért teszünk. Ebben tudok segíteni a táplálkozási tanácsadáson.

Megismertetlek a helyes étkezési alapelvekkel, sok információval látlak el a hasznos táplálékokkal kapcsolatban, mankót adok a mindennapokhoz, hogy a cél elérése ne egy üres elhatározás, hanem egy egészséges tartalommal megtöltött sikeres út legyen.