Szolgáltatások

Konzultáció

45 perces szabad beszélgetés, ahol csak Rád figyelek! Felteheted a kérdéseidet, tanácsokat kérhetsz. Célmeghatározás, a múlt feltérképezése, a jelen állapot átbeszélése és a jövő tervezése itt kezdődik.

Komplex állapotfelmérés és B-SWOT analízis + elemzés

Tested fizikai állapotának, funkcionális működésének felmérése ízületről-ízületre, neuromuscularis kapcsolataid feltérképezése, a meglévő diszbalanszok, asszimetriák kiszűrése, az egyes izomcsoportok állapotának megismerése a cél. Fittségi tesztek a kondicionális állapot felmérésére. Méréseket végzek a korrekt és pontos kiinduló állapot rögzítéséhez. Egy részletes kérdőívet töltünk ki az életmódbeli szokásaidról, egészségi állapotodról; esetleges sérüléseidről, műtétekről, betegségekről, fizikai aktivitásodról, sporttevékenységedről, táplálkozási szokásairól, múltról és jelenről.

A jövőbeni cél feltérképezése, az ehhez szükséges inputok felmérése következik ezután.

A felmértek alapján elemzés készítése, a cél pontos definiálása, az „út” meghatározása lépésről-lépésre, edzéstervezés, életmód tanácsadás, rendszer felállítása, és kezdődhet a munka.

Táplálkozási tanácsadás

Az egészség alapja a megfelelő táplálkozás és a rendszeres testmozgás és a helyes életmód együttese. Ez azt jelenti, hogy hasznos tápanyagokban gazdag ételeket kell ennünk jókor és jó mennyiségben, rendszeresen kell – terhelhetőségünkhöz mért és a fejlődésünket szolgáló – sporttevékenységet végeznünk, és emellett támogatnunk kell energiatermelő folyamatainkat a megfelelő légzés, alvás, regenerálódás és egyéb tényezők segítségével.

Akkor lesznek igazán látványos, figyelemreméltó eredményeink edzéscéljaink megvalósításában (fogyás, zsírégetés, alakformálás), ha étkezési szokásaink, s ezen keresztül teljes életmódunk ehhez igazodik. Hiába sportolunk hetente többször – akár sportedző vagy személyi edző segítségével -, nem lesz látványos a változás, ha napközben folyamatosan rágcsálunk, cukros üdítőket, tejeskávékat iszogatunk, este pedig jól bevacsorázunk.

A cél nem a megismételt, sikertelen és jojó hatású fogyókúrák tiszavirág-életű sikerélménye, hanem a táplálkozás helyes alapelveinek megismerése és elsajátítása, s alkalmazásával az egészséges belső és a formás külső elérése és megtartása.

Ahhoz, hogy helytelen étkezési szokásainkon, életmódunkon változtatni tudjunk, tudatosítanunk kell a célt, és meghozni az elhatározást! Csak úgy tudunk kitartani a csábításoktól nem mentes úton, ha pontosan tudjuk, mit, miért teszünk. Ebben tudok segíteni a táplálkozási tanácsadáson.

Megismertetlek a helyes étkezési alapelvekkel, sok információval látlak el a hasznos táplálékokkal kapcsolatban, mankót adok a mindennapokhoz, hogy a cél elérése ne egy üres elhatározás, hanem egy egészséges tartalommal megtöltött sikeres út legyen.

Csoportos edzések

Együtt könnyebb, együtt létrejön a „csakazértis” megcsinálom állapot, tartósabb a motiváció. Látni a másik embert is küzdeni, bennünk is újabb és újabb erőket szabadít fel. A közösen végzett sport, főleg, ha színes és motiváló az edzés, komoly energiatöbbletet, feltöltődést ad számunkra. A jó zene pedig úgy inspirál az erőfeszítésre, hogy észre sem vesszük a fáradtságot.

Azon túl pedig, hogy kellemesen elfáradunk, fokozatosan alakul testtudatunk, elsajátítjuk a helyes mozgásvégrehajtást, formálódik az alakunk, izmaink egyre tónusosabbak lesznek, fittebbek, egészségesebbek leszünk.

A lényeg, hogy olyan mozgásformát válasszunk, amelyben jól érezzük magunkat, amelyben érezzük testünk fejlődését, hiszen csak azt fogjuk hosszú távon csinálni, azt építjük be a mindennapjainkba, amit hatásosnak érzünk és örömet is okoz számunkra.

TRX

A TRX egy felfüggesztéses edzéseszköz, amely egy egész edzőtermet képes helyettesíteni. Kiváló erősítő, nyújtó eszköz, alkalmas az erő, állóképesség, mozgékonyság, hajlékonyság fejlesztésére is, a funkcionális tréning alap eszköze. Az egész testet egy egészként kezeli, az izmokat nem elkülönülten fejleszti, hanem izomláncokat dolgoztat meg, így rövid idő alatt látványos eredményeket lehet vele elérni. Változatos feladatokkal az egész test edzését elvégezhetjük vele úgy, hogy a terhelhetőséget magunk szabályozzuk saját testsúlyunkkal.

60 perces TRX edzésemet alapos bemelegítéssel kezdem, nyújtással fejezem be, közte pedig folyamatosan figyelem a feladat kivitelezést, korrigálok, ha szükséges. Olyan helyeken is fogsz izomlázat érezni, aminek létezéséről eddig nem is tudtál 🙂 !

Funkcionális edzés

Rendkívül változatos formája a hatékony, látványos, egyszerre zsírégető és alakformáló edzésnek. Egész testes gyakorlatok, melyek fokozzák az erőnlétet, stabilitást, mozgékonyságot, feljesztik a neuromuszkuláris kapcsolatokat, és rendkívül változatosak. Eszköztárában színes; kézi súlyzó, powerband, miniband, step pad, bosu, kerék, plyobox, plyometrikus létra, TRX, Fittball, Kettlebell.

Minden óra más, a lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen, így egyszerre motiváló és színes az edzés. A feladatok úgy vannak összeállítva, hogy minden izomcsoportot célspecifikusan megmozgassunk, eddzünk köredzés jelleggel.

Pulzuskontrollált funkcionális edzés

Kiscsoportos, monitorozott funkcionális edzés pulzuskontrollal, egyéni terhelhetőséghez mért feladatokkal, progresszióval. Dokumentált edzések, funkcionális mozgásminta korrekció, garantált fejlődés az összes kondicionális képesség tekintetében (erő, állóképesség, gyorsaság, hajlékonyság, mozgékonyság). Személyre szabott feladatok, hatékonyság, eredmény!

Egyetlen edzésformánál sem maradhat el az alapos bemelegítés, az óra végi levezetés és nyújtás. Ezek a részek elengedhetetlenül fontosak mindenki számára a sérülések elkerülése, mozgékonyságunk, hajlékonyságunk és egészségünk megőrzése érdekében.