Nagyon finom répatorta, mindenki kedvence
Hozzávalók a tésztához: 300 g gluténmentes lisztkeverék, 300 g reszelt répa, méz, eritrit, 150 g darált dió vagy mandula, vaníliapor, 1/3 teáskanál só, 5 egész tojás, 50 ml kókuszolaj, 0,7 dl narancslé, 1 cs. mentes sütőpor, 2 tk szódabikarbóna, 2tk reszelt narancshéj, 1 tk fahéj, 2 tk. mézeskalács fűszerkeveréke,
Hozzávalók a krémhez: laktózmentes mascarpone krém 500 g, 1 tk. narancslé, pici fahéj, eritrit, 200 ml habtejszín
Elékszítés:
- A répát lereszelem, egy tálba teszem. Egy másik tálban az egész tojásokat és az eritritet felverem világos sárgára, krémes állagúra. Ezután hozzáadom az összes tésztába való alapanyagot: répa, olaj, liszt, dió, fűszerek, narancslé és narancshéj, sütőpor, szódabikaróna, só. Homogén állagúra keverem.
- Sütőpapírral bélelt kb 25×35 cm-es tepsibe teszem a répás masszát. 170-180°C-on szép lassan átsütöm kb 35-45 percig. Kiveszem a sütőből hagyom kihűlni.
- A krémhez összekeverem a mascarponét és az eritritet, narancslét, fahéjat.
- A kihűlt répatortára tesszük a krémet, majd hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen. A tetejét pirított dióval, mandulával díszítjük.
Jó étvágyat hozzá!