A legfinomabb karácsonyi fahéjas répatorta cukor-, glutén- és laktózmentesen

2022.12.11.

Nagyon finom répatorta, mindenki kedvence

Hozzávalók a tésztához: 300 g gluténmentes lisztkeverék, 300 g reszelt répa, méz, eritrit, 150 g darált dió vagy mandula, vaníliapor, 1/3 teáskanál só, 5 egész tojás, 50 ml kókuszolaj, 0,7 dl narancslé, 1 cs. mentes sütőpor, 2 tk szódabikarbóna, 2tk reszelt narancshéj, 1 tk fahéj, 2 tk. mézeskalács fűszerkeveréke,

Hozzávalók a krémhez: laktózmentes mascarpone krém 500 g, 1 tk. narancslé, pici fahéj, eritrit, 200 ml habtejszín

Elékszítés:

  1. A répát lereszelem, egy tálba teszem. Egy másik tálban az egész tojásokat  és az eritritet felverem  világos sárgára, krémes állagúra. Ezután  hozzáadom az összes tésztába való alapanyagot: répa, olaj, liszt, dió, fűszerek, narancslé és  narancshéj, sütőpor, szódabikaróna, só. Homogén állagúra keverem.
  2. Sütőpapírral bélelt kb 25×35 cm-es tepsibe teszem a répás masszát.  170-180°C-on szép lassan átsütöm kb 35-45 percig. Kiveszem a sütőből hagyom kihűlni.
  3. A krémhez összekeverem a mascarponét és az eritritet, narancslét, fahéjat.
  4. A kihűlt répatortára tesszük a krémet, majd hűtőbe tesszük, hogy a krém  megdermedjen.  A tetejét pirított dióval, mandulával díszítjük.

Jó étvágyat hozzá!

Megosztás itt: facebook
Megosztás
A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Bővebb információ
Cookie beállítások
Elfogadom
Elutasítom
Adatvédelmi és Cookie szabályzat
Adatvédelmi és cookie szabályzat
Cookie neve Aktív
Hogyan törölheti a cookie-kat, és hogyan tilthatja le azokat: Amennyiben nem szeretné, hogy cookie-kat használjunk, letilthatja azokat. A letiltás böngészőfüggő, és különböző módon történhet. A legnépszerűbb böngészőkben a letiltás mikéntjéről az alábbi linkeken szerezhet tudomást:
Beállítások mentése
Cookie beállítások